Ismet Dedeić oslobođen optužbi

Osnovni sud Distrikta Brčko juče je donio presudu kojom se Ismet Dedeić, bivši šef Odjeljenja Vlade Distrikta Brčko za urbanizam, oslobađa optužbi za krivično djelo protivzakonitog posredovanja – zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Istovremeno, optužbi za zloupotrebu položaja oslobođena je i službenica u Vladi Distrikta Gabrijela Ljoljić.

- Reklama -

Optužnica protiv Dedeića podignuta je u julu 2016. godine, odnosno u predizborno vrijeme, kada se očekivalo da će Dedeić, kao predsjednik SBB-a Brčko, biti najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Distrikta. Na teret mu se stavljalo da je, navodno, protivzakonito izdao saglasnost za rad jedne ljetne bašte u Brčkom, što se, tokom vođenja postupka, pokazalo potpuno neistinitim.

– Očekivao sam ovakav ishod, jer sam znao da nisam ništa protivzakonito uradio dok sam obavljao dužnost šefa Odjeljenja za urbanizam, a i vjerovao sam u sudačku nezavisnost. Ne samo ja nego i mnogi Brčaci znali su da je optužnica bila pokušaj interesno povezane grupe ljudi iz politike, biznisa i, nažalost, iz policije da me diskreditiruju i tako onemoguće da se kandidujem za gradonačelnika – kazao nam je Dedeić, nagovještavajući povratak u Vladu Distrikta.

Istakao je da je ohrabren činjenicom da se Sud u Brčkom izdigao iznad dnevnopolitičkih smicalica, vjerujući da će vrlo brzo na vidjelo izaći „nečasni motivi“ pojedinih zvaničnika koji su mu prijetili da će ga, umjesto da bude gradonačelnik, „svezanog provesti kroz Brčko“.

 

 

 

 

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime