spot_img
spot_img

Inspektorat Distrikta: Zabilježeni slučajevi kršenja visine marže kod prodaje nafte

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama, prilikom čega je u nekoliko slučajeva uočeno kršenje visine marže kod prodaje nafte i naftnih derivata, izjavio je šef Inspektorata Adnan Drapić.

Kaže da u slučajevima nepoštovanja propisane marže kod prodaje goriva na benzinskim pumpama u Brčko distriktu inspektori izdaju prekršajne naloge te da su zakonom propisane kazne u ovim slučajevima od 100 KM za odgovorno lice i do 1.000 KM za pravna lica.

Po Drapićevim riječima, inspektori su bili aktivni i sankcinosali su i kršenja odluke o neradnim danima i rad “na crno”.

Navodi da je inspekcija rada izvršila kontrolu poslovnih subjekata koji su radili u zakonom propisane neradne dane.

“Našli smo kod dva pravna subjekta pet objekata koji su radili u neradne dane i tu je izdato prekršajnih naloga u visini od oko 60.000 KM. Radi se o objektima koji se bave igrama na sreću ili kladionicama i tu smo bili vrlo rigorozni. Već se vode sudski postupci i ja mislim da će te kazne biti naplaćene”, naveo je Drapić.

Kontrole će, kako kaže, vršiti ovim intenzitetom tokom cijele godine, s tim da će “kontrole ići po dubini i dat će daleko bolje rezultate nego ranije”.

 

 

(akta.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img