spot_img
spot_img

Инцидент у Брчком: Младожењи разбили главу због хрватске заставе

spot_img
spot_img
spot_img

На магистралном путу Тузла-Орашје у мјесту Лончари, Цвијан Цвијановић и Синиша Стевановић пресрели су и блокирали сватовску колону која се кретала из Брчкога у Домаљевац и том приликом су осим што су пријетили сватовима, отргнули хрватску заставу, те је један младић дршком пиштоља ударио младожењу у главу.

Како наводе све се догодило 30. октобра око 13.20 часова, када су, како пишу, двојица младића, аудијем А6 караван пресрели и зауставили сватове, јер је у колони била једна хрватска застава.

“Мислио сам да нетко заобилази колону јер сватови иду мало спорије. Нисам ни слутио што ће се догодити. Аутом су потом попријечили пут и тада је кренула агонија. Отели су заставу, сломили и ставили у ауто. Изашао сам вани да видим о чему се ради. Тада је Стевановић извадио пиштољ, репетирао га и уперио у мене. Кренуо сам у самообрану да макнем пиштољ, након чега ме он њим ударио у потиљак главе, послије чега сам пао. Када сам пао кренуо ме ударати ногама”, испричао је за Dnevnik.ba младожења Роберт Томић.

Илија Бабић, његов кум, потврдио је овај немили догађај.

“Када је колона заустављена изашао сам из аута и видио Цвијановића који је са мном ишао у школу. Одмах иза мене је изашао и Роберт. Тада је Стевановић из кутије извадио пиштољ и напао Роберта. Након што је озлиједио младожењу сјели су у ауто и побјегли. Унесрећеног смо одмах ставили у ауто и одвезли су га у болницу у Орашје. Било је ужасно, људи су били престрашени, дјеца су плакала. Позвали смо одмах полицију, а када су дошли полицајац нас је питао, парафразирам: Зашто сте и показивали заставу кад знате што ће бити?”, каже Томић за поменути медиј и додаје да су одмах рекли имена нападача, међутим, они су тек сутрадан отишли на испитивање.

“Младожењи је у Жупанијској болници у Орашју пружена помоћ, гдје му је рана ушивена, а установљен је и потрес мозга”, наводи Dnevnik.ba. Младенци су се након овог инцидент, ипак, вјенчали. Младожења каже како није могао учествовати у цијелом слављу због болова, а Бабић истиче како је те вечери све некако било у грчу.

Како пише еБрчко у инциденту је једно лице задобило теже тјелесне повреде и да су нападачи приведени и против њих је поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

”Полицијска станица Пелагићево је 30. октобра око 13.30 часова обавјештена да је у Лончари општина Доњи Жабар, на магистралном путу М1-107 ( Орашје-Тузла) из аудија у којем су се налазила два мушкарца заустављена свадбена колона која се кретала из правца Лончара према Орашју, тачније пресретнуто возило у којем се налазио младожења, а којем су лица из поменутог аута скинули заставу те су ударцима рукохвата гасног пиштоља младожењи нанијели тјелесне повреде”, навели су из Полицијске управе Бијељине и додали да су оперативним радом наведена лица идентификована и испитана у својству осумњичених, те је од истих привремено одузето оружје – гасни пиштољ.

“Окружном јавном тужилаштву у Добоју, полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево су 4. новембра против Ц.Ц. и С.С. поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу тјелесна повреда”, саопштено је из ове управе.

Хрватски народни сабор (ХНС) најоштрије је осудио физички напад на свадбену колону због истицања заставе хрватскога народа у Лончари код Орашја.

“Говор мржње, нетрпељивост и насртаји на хрватске симболе у БиХ, укључујући и РС, су апсолутно неприхватљиви и требају бити примјерено кажњени”, наводе из ХНС-а уједно позивајућу полицију и правосудна тијела на санкционисање овог и сличних случајева изазваних мржњом према припадницима хрватскога народа и његовим обиљежјима у БиХ

 

 

 

(dnevnik.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img