Игре на срећу, епидемиолошка ситуација и Радио Брчко: Одржана сједница Скупштине - nula49.com
spot_img
spot_img

Игре на срећу, епидемиолошка ситуација и Радио Брчко: Одржана сједница Скупштине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта окончала је 19. редовну сједницу, у чијем наставку је, са четрдесет шест амандмана, усвојила нови Закон о играма на срећу, те измјену Закона о прекршајима и дала сагласност на Финансијски план за 2022. годину Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је усвајањем новог Законa о играма на срећу унапријеђено законско регулисање ове области и да су обезбијеђени нови извори прихода у буџету Брчко дистрикта, намијењени за област дјечје заштите и финансирање спорта.

„Његова примјена захтијеваће и одређена улагања у информационе технологије и настојаћемо да што прије, кроз ребаланс буџета, обезбиједимо потребна средства за те намјене како би могли почети с примјеном овог закона“, истакао је Милић.

Предсједавајући Законодавне комисије Скупштине Љубиша Лукић рекао је да ће примјена Закона почети првог јула ове године, до када је Дирекција за финансије Дистрикта обавезна да набави софтвер којим ће потпуно контролисати организовање игара на срећу у Брчком.

По окончању 19. посланици су започели 20. редовно засједање у чијем првом дијелу су усвојили Програм рада Владе Брчко дистрикта за 2022. годину

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић истакао је да је интересантно то што је и опозиција дала позитиван осврт на Програм рада Владе за 2022. годину те да очекује да ће Влада урадити много тога у току године.

Примљена је к знању информација о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Дистрикту. Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић рекао је да се од 25. јануара смањује број заражених лица у Дистрикту.

Посланици су примили к знању и специјалне извјештаје Канцеларије омбудсмана о ефикасности законских рјешења о професионалној рехабилитацији и запошљавању лица са инвалидитетом и о говору мржње у БиХ.

Усвојена је Oдлука о разрјешењу дужности члана Управног одбора Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“, Oдлука о предлогу стратегије просторног развоја Брчко дистрикта, сет одлука о утврђивању јавног интереса и предлога измјена и израде регулационих планова. Детаљније информације о овим тачкама дневног реда су на интернет-страници Скупштине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img