spot_img
spot_img

Хоће ли Брчко добити закон о регулисању цијена?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На јуче започетом 23. редовном засједању Скупштине Брчко дистрикта, на иницијативу посланичког клуба СНСД-а, већина посланичких клубова прихватила је понуђени Нацрт закона о регулисању цијена у дистрикту Брчко у првом читању, о којем је Влада Дистрикта дала позитивно мишљење те се очекује и мишљење Економско-социјалног савјета.

„Овај закон је дошао као резултат потребе да се хитно интервенише усљед инфлаторних кретања. До сада нисмо имали законски основ за утицање на формирање маржи и цијена на простору дистрикта Брчко. Овим законом се даје надлежност органима власти, прије свега Влади, да, пратећи цијене и стање на тржишту, предложи ограничење маржи. Прописане су и казнене одредбе“, рекао је предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић.

На јучерашњем засједању, у првом читању усвојене су измјене и допуне закона о предшколском васпитању и образовању, док су у другом читању посланици изгласали измјене закона о јавним предузећима и закона о правним лицима која оснива Дистрикт.

Усвојени су: Извјештај о спроведеној процедури избора чланова Савјета националних мањина Брчко дистрикта, Одлука о именовању Савјета, Одлука о спроведеној процедури избора два члана УО Радио-новинске и издавачке установе „Радио Брчко“ и Одлука о именовању тих чланова, те низ одлука о утврђивању јавног интереса (детаљније на www.skupstinabd.ba).

Посланици ће 23. редовно засједање наставити 27. априла.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img