spot_img
spot_img

Хоће ли Брчко добити новог градоначелника?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након покренуте иницијативе током прошле седмице од стране седам заступника Скупштине Дистрикта из реда Бошњака о смјени градоначелника Брчко дистрикта Зијада Нишића, очекују се реакције представника парламентарне већине из реда друга два народа.

„Сматрам да је у овом тренутку најважније наставити темељне процесе за функционисање Дистрикта као што је рад на ребалансу те припреме за усвајање буџета за наредну годину“, истакао је предсједник брчанске Скупштине СНСД-ов Синиша Милић, додавши да што се наведене иницијативе Бошњачких заступника тиче, о томе ће такозвана српска већина расправљати тек након одмора, односно крајем текућег мјесеца.

У име представника Хрвата у власти Дистрика, када је ријеч о иницијативи седам заступника из реда Бошњака о смјени градоначелника Зијада Нишића, сигурно до почетка септембра неће бити никаквих промјена. Хрвати у правилу подржавају све приједлоге које већина из једног народа стави пред њих. Но кад је ријеч о овом приједлогу да се смјени градоначелник Нишић и на његово мјесто изабере Адулах Иљазовић, тврди допредсједник Скупштине ХДЗ- ов Иво Филиповић ситуација је специфична.

„Она се огледа у томе што је дио групе која сада тражи смјену градоначелника, до прије неколико дана хвалила Нишића, па том логиком се може десити да и у евентуално новом именовању буде критична маса незадовољних која би захтијевала нову смјену градоначелника. Због тога у промишљању актуелне ситуације имам дилеме и једну врсту суздржаности“, истакао је Филиповић.

У свему није безначајан ни став супервизора за Брчко Џонатана Менутија који је званично на одмору у САД-у, но незванично дознајемо да је добро упућен у актуелну ситуацију и има свој став што нам потврђује, додуше „незванично“ и Ивица Филиповић.

„Оно што знам да је упућена порука да се не жури превише с тим. Да се процјени куда то иде, који су разлози и шта то нуди нова скупштинска већина за разлику од ове актуелне те шта би евентуална промјена унаприједила, односно који бољитак би од свега имали грађани“, акцентирао је парафразирајући оно што зна о поруци супервизора Менутија, допредсједник Скупштине Иво Филиповић.

Иначе, како се очекује, иницијатива седам заступника из реда Бошњака о смјени градоначелника Брчког Зијада Нишића биће разматрана на сједници Скупштине почетком наредног мјесеца, а хоће ли уопште Нишић бити смијењен у овом тренутку нико са сигурношћу не може тврдити.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img