Hoće li brčanski školarci u klupe već naredne sedmice?

Sedmica koja je počela, neradna je za učenike osnovnih i srednjih škola u Distriktu.

Usljed pogoršanja epidemiološke situacije Krizni štab je, minulog petka, donio odluku o obustavi nastave, koja će, kažu u Odjeljenju za obrazovanje brčanske Vlade, još jednom biti analizirana do kraja nedjelje koja je u toku.

“Nisam protiv rigoroznijih mjera, no istinskog sam uvjerenja da škole nisu epicentar pandemije, već da su to ugostiteljski objekti, a prvenstveno kafići. Ovako smo, zatvaranjem škola, omogućili da još više vremena, naši učenici, posebno srednjoškolci, provode u kafićima”, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade, Senad Osmanović.

Do kraja ove sedmice, epidemiološka situacija će biti još jednom izanalizirana, a u resornom odjeljenju, vjeruju da će, narednog ponedeljka, škole ponovo biti u funkciji.

“Jasno je da se svi mi, kao roditelji djece školskog uzrasta pribojavamo za njihovo zdravlje, no smatram da zajednički moramo više poraditi na poštovanju mjera samozaštite, pa i kod djece. Pod rečenim, prije svega mislim na striktno nošenje zaštitnih maski ispravno na licu. Potom održavanje epidemiološke distance, te što češće pranje i dezinfekciju ruku, jer jednostavno pandemija neće proći za mjesec ili dva, te nam se valja naviknuti da radimo i živimo s koronavirusom”, naglasio je Osmanović.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

1 komentar

  1. Skole se ne smiju ali nikako ne smiju zatvarati dok su kafici otvoreni, samo ste pogodovali situaciji da omladina ima vise vremena za druzenje u kaficima i za sirenje virusa. Ako želite da usporite sirenje virusa zatvorite kafice i restorane i pola posla ste uradili

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime