spot_img
spot_img

Хоће ли брчански школарци у клупе већ наредне седмице?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Седмица која је почела, нерадна је за ученике основних и средњих школа у Дистрикту.

Усљед погоршања епидемиолошке ситуације Кризни штаб је, минулог петка, донио одлуку о обустави наставе, која ће, кажу у Одјељењу за образовање брчанске Владе, још једном бити анализирана до краја недјеље која је у току.

“Нисам против ригорознијих мјера, но истинског сам увјерења да школе нису епицентар пандемије, већ да су то угоститељски објекти, а првенствено кафићи. Овако смо, затварањем школа, омогућили да још више времена, наши ученици, посебно средњошколци, проводе у кафићима”, рекао је шеф Одјељења за образовање брчанске Владе, Сенад Османовић.

До краја ове седмице, епидемиолошка ситуација ће бити још једном изанализирана, а у ресорном одјељењу, вјерују да ће, наредног понедељка, школе поново бити у функцији.

“Јасно је да се сви ми, као родитељи дјеце школског узраста прибојавамо за њихово здравље, но сматрам да заједнички морамо више порадити на поштовању мјера самозаштите, па и код дјеце. Под реченим, прије свега мислим на стриктно ношење заштитних маски исправно на лицу. Потом одржавање епидемиолошке дистанце, те што чешће прање и дезинфекцију руку, јер једноставно пандемија неће проћи за мјесец или два, те нам се ваља навикнути да радимо и живимо с коронавирусом”, нагласио је Османовић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img