Gradonačelnik Siniša Milić čestitao Svjetski Dan slobode medija

Sloboda medija je temelj svakog demokratskog i naprednog društva. Taj aksiom Vlada Brčko distrikta BiH bezuslovno podržava i smatra neophodnim u svim  aktivnostima.

Jer, baviti se novinarskom profesijom nikada nije bilo jednostavno ni lako. Biti novinar znači raditi u jednoj veoma odgovornoj profesiji, a profesionalno, objektivno i nepristrasno izvještavanje građana u svim vremenima, a posebno u ovim današnjim je prosto nezamjenljivo

Takav pristup informisanju javnosti davalo je i daje značajan doprinos radu Vlade Brčko distrikta, ali i svim drugim institucijama ove lokalne zajednice.

Zbog toga ćemo, kao do sada u okviru nadležnosti, omogućavati nesmetano informisanje javnosti kako bi medijski radnici svoj odgovoran posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća

Zato je svjetski Dan slobode medija prilika da  još jednom ukažemo da su mediji nezaobilazan korektiv društva koji se ogleda u primjeni najviših novinarskih i etičkih kodeksa u izvještavanju o svim važnim političkim, ekonomskim i životnim temama.

Svim novinarima, redakcijama te novinarskim udruženjima čestitam 3.maj, svjetski Dan slobode medija uz želju za uspjehom na ličnom i profesionalnom planu kao i poboljšanje uslova rada i statusa u društvu.

 

Gradonačelnik
Mr sc  Siniša Milić

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime