Gradonačelnik nagradio đake generacija

Stanko Lukić iz Tehničke škole, Elma Žilić iz Ekonomske škole, Adisa Bajramović iz Gimnazije „Vaso Pelagić“ i Marina Marković iz Poljoprivredno-medicinske škole, nakon što su proglašeni đacima generacije 2018/2019. godine, danas su bili gosti gradonačelnika Brčko distrikta BiH Siniše Milića u Gradskoj vijećnici.

Najboljim brčanskim srednjoškolcima gradonačelnik Milić uručio je prigodne poklone, tablete koji će im koristiti u daljem školovanju.

Adisa Bajramović rekla je da je predivan osjećaj biti đak generacije. „Ponosna sam na sebe, svoje roditelje i profesore koji su mi pomogli da dođem do ovog uspjeha. Upisala sam Fakultet medicinsko-laboratorijske dijagnostike na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, tako da se nadam da će mi ova titula pomoći danastavim ostvarivanje svojih ciljeva“, rekla je Adisa.

Gradonačelnik Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti najuspješnije đake srednjih škola u Brčkom.

Sve čestitke ovim mladim ljudima, profesorima, nastavnicima i roditeljima. Nadam se da ćemo vrlo brzo imati priliku da čujemo i o drugim njihovim uspjesima“, rekao je gradonačelnik. On je dodao da smatra da je odnos vlasti prema mladima odnos prema našoj budućnosti. Onako kako se odnosimo prema mladima, ne samo simbolički, nego i u smislu konkretnih aktivnosti,takva će nam sasvim sigurno biti i budućnost. Riječ je o mladim ljudima koji će nastaviti školovanje, a na nama je da ovako uspješnim pojedincima pa i svima drugimaobezbijedimo kvalitetne uslove za život. Cilj nam je da mlade zadržimo na ovim prostorima“, zaključio je Milić.

Prijemu u Gradskoj vijećnici je prisustvovao i šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Distrikta Senad Osmanović.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime