spot_img

Градоначелник Милић: Буџет ћемо усвојити у законски предвиђеном рок

Published:

На 42. ванредној сједници чланови Владе Брчко дистрикта БиХ усвојили су амандмане скупштинске Комисије за буџет на Приједлог буџета Брчко дистрикта БиХ за 2018. годину.

“Овом активношћу започели смо завршну процедуру усвајања буџета за 2018. годину, с циљем да овај најважнији финансијски документ буде усвојен у законски предвиђеном року, до 31. марта текуће године. Данас смо се изјаснили о укупно 273 амандмана који у основи представљају пренос капиталних пројеката из 2015. године. Укупан износ пренесених средстава износи око 8,5 милиона конвертибилних марака”, рекао је градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

Одговарајући на питање новинара о тренутној актуелној политичкој ситуацији у вези са иступањем једног посланика из скупштинске већине те да ли ће у таквим околностима буџет бити усвојен на вријеме градоначелник Милић је навео да Скупштина има 31 посланика што значи да постоји неопходан кворум за одлучивање о свим тачкама дневног реда.

“Сви посланици су се обавезали да ће присуствовати сједницама Скупштине кроз своју заклетву. На то су обавезни и Статутом и законима дистрикта Брчко. Интерес наше локалне заједнице је да буџет буде усвојен што прије. Приликом недавне посјете и супервизор за Брчко и међународни ауторитети су усвајање буџета у предвиђеном законском року означили као примарни циљ ове власти и имајући у виду све наведено убијеђен сам да ће буџет бити усвојен на вријеме, поштујући све законске и статутарне процедуре”, додао је Милић.

Он је истакао да питање броја хрватских посланика унутар већине требају договором ријешити ХДЗ и остали посланици из реда хрватског народа који дјелују у Скупштини.

“У том контексту не би било добро да се питање непостојања три Хрвата унутар већине тренутно рјешава на начин да се врши евентуална прерасподјела унутар извршне власти јер би то пореметило принципе на којима је формирана ова власт и сигуран сам, у крајњем, угрозило функционисање Владе”, закључио је Милић.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img