Градоначелник Кадрић састао се са министром за борачка питања Федерације БиХ - nula49.com
spot_img
spot_img

Градоначелник Кадрић састао се са министром за борачка питања Федерације БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Мирза Терзо, в. д. министрa за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата у Влади Федерације БиХ (ФБиХ) боравио је данас у службеној посјети градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Еседу Кадрићу.

Тема састанка, којем су присуствовали и шеф Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ Сеад Шадић и министар за борачка питања у Влади Тузланског кантона Федахија Ахметовић као и борачки савези Федерације и борачка удружења из Дистрикта, била је побољшање статуса демобилисаних бораца припадника Армије Републике БиХ (АРБиХ), односно изједначавање права ове популације на подручју цијеле Босне и Херцеговине.

„Незаобилазна тема је данас била побољшање статуса борачке популације, посебно оних са подручја Брчко дистрикта БиХ. Ово је друга посјета надлежног министарства и потврда да заједнички интензивно радиомо на рјешавању проблема које постоје у овој области. Искрено се захваљујем и представницима Тузланског кантона као и федералном министру на ангажману. Сигуран сам да ће се ова активност завршити на добробит наших грађана“, рекао је Сеад Шадић шеф Одјељења за здравство и остале услуге.

В. д. министрa за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата у Влади Федерације БиХ Мирза Терзо истакао је циљ сатанка био упознавање представника брчаних власти са активностима на измјенама закона који третирају борачку популацију.

„Оно што је важно за Брчко дистрикт јесте да су у Измјенама закона о демобилисаним борцима, када је ријеч о егзистенцијалној накнади, обухваћени сви борци који имају боравак на подручју Брчко дистрикта, њих око 700. Договорили смо да та права остваре и супруге демобилисаних бораца које немају друга примања. Поред дистрикта биће обухваћене и све супруге демобилисаних бораца у Федерацији, преко 57 година, као и са подручја Републике Српске“, истакао је Терзо.

Федахија Ахметовић, министар за борачка питања у Влади Тузланског кантона нагласио је да борци са подручја Брчког и Тузле дијеле заједничке проблеме те да се нада да ће измјенама и допунама поменутог закона бити, како је навео, ријешена неправда како би борци из Брчког били третирани као и борци на подручју ФБиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img