spot_img
spot_img

Градоначелник Кадрић потписао уговор за пројекат “Европска седмица спорта ван граница за земље Западног Балкана”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министрар цивилних послова Анкица Гудељевић потписала је данас у Сарајеву уговоре са надлежним ентитетским министарствима за спорт, градоначелником Брчко дистрикта БиХ Еседом Кадрићем и Олимпијским комитетом БиХ, у оквиру пројекта IPA II, за који је у име БиХ Министарство цивилних послова потписало уговор са Европском комисијом о додјели бесповратних средстава у износу од 250.000,00 евра.

Ријеч је о пројекту „EU4Youth – или познатијем као “Европска седмица спорта ван граница за земље Западног Балкана“. Под слоганом “BeActive”, током 2021 и 2022. године, биће одржано низ активности у Босни и Херцеговини с циљем подизања свијести о здравом животу и важности спорта и физичких активности, а у оквиру Европске седмице спорта.

Обиљежавање Европске седмице спорта у Босни и Хецеговини подржала је Делегација Европске уније чији су представници упозорили да резултати недавних истраживања показују да је ниво физичке активности тренутно у стагнацији, а у неким државама чак и опада.

„Пројекат подразумијева афирмацију младих Брчко дистрикта БиХ и њихово анимирање за бављење спортом. Јавне промоције здравог начина живота, активног учешћа у спорту, било рекреативно или професионално, сматрамо важним сегментом савременог друштва који ће младе усмјеравати на праве вриједности, такмичарски дух, спортску солидарност и развој моторичких способности“, истакао је градоначелник Есед Кадрић након потписивања уговора.

Пројекат ће имплементирати Министарство породице омладине и спорта Републике Српске, Федерално министарство културе и спорта, Одјељење за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта и Олимпијски комитет Босне и Херцеговине.

„Координацијско тијело за одржавање Европске седмице спорта већ трећу годину за редом реализира овај пројекат у Босни и Херцеговини. Координацијско тијело чине представници Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, ентитетских министарстава надлежних за спорт, те Олимпијског комитета Босне и Херцеговине“, навела је у свом обраћању Гудељевић.

Седмица спорта се одржава сваке године посљедње седмице септембра.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img