spot_img
spot_img

Градоначелник хуманитарну помоћ и новогодишње пакетиће уручио угроженој дјеци и осјетљивим категоријама становништва

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру године солидарности коју је у читавом свијету обиљежила пандемија корона вируса градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић опредијелио се да ове године умјесто подјеле у брчанским вртићима новогодишње пакетиће и хуманитарну помоћ уручи угроженој дјеци и осјетљивим категоријама становништва.

Цијенећи да највећи број родитеља дјеце у вртићима може да обезбиједи ову врсту поклона градоначелник се одлучио да обрадује оне малишане којима родитељи нису у могућности да обезбиједе овај вид поклона, те обрадовао оне који имају здравствене проблеме, дјецу без родитељског старања као и мањинске ромске популације. Тим поводом градоначелник је данас посјетио ромску дјецу у Дневном центру у брчанском насељу Брод и уручио им пакетиће, а након тога прехрамбене пакете уручио је и породици Тирић, дјеци без родитељског старања која живе у насељу Брод као и социјално угроженој породици Малеш из насеља Плоштаре.

Током посјете градоначелник је истакао важност сарадње и солидарности према породицама које воде егзистенцијалну битку те нагласио и важност ефикасне међусобне подршке и сарадње између различитих друштвених и социјалних група.

Пакетиће је поклонио и Фондацији Лајла која брине о дјеци с Дауновим синдромом, дјеци на Одјељењу брчанске педијатрије, те удружењима која окупљају дјецу са ријетким болестима.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img