Gradonačelnik čestitao Mejdiju Sulejmaniju na osvojenom prvom mjestu na Solo guitarist festival

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u Gradskoj vijećnici primio istaknutog gitaristu Mejdija Sulejmanija povodom osvojenog prvog mjesta na međunarodnom Solo guitarist festival za autorsko djelo pod nazivom „1984“.

Gradonačelnik je čestitao Sulejmaniju na ostvarenom rezultatu i naglasio da je ovim potvrdio da se radi o jednom od trenutno najznačajnijih i najboljih gitarista u BiH i regionu.

- Reklama -

„Mi vrednujemo svakog vrijednog i mladog čovjeka, posebno one koji promovišu Distrikt. Nadamo se da će u vremenu u kojem je pred nama doći do izražaja još više njegova sposobnost kreiranja vlastitih umjetničkih djela i nastaviti promovisati Distrikt i BiH“, kazao je Kadrić.

Sulejmani je naglasio da će se i dalje truditi kako bi sa svojim postupcima i uspjesima osvjetlao obraz Brčkog, ali i porodice i svih onih koji ga cijene i poštuju.

„Meni je zadovoljstvo što mogu svoj grad predstaviti u najboljem svjetlu i ovo nije samo moj uspjeh, nego ovo je uspjeh svih nas i našeg grada na koji sam ponosan“, kazao je Sulejmani.

Mejdi je trenutno jedan od najaktivnijih gitarista u BiH koji sarađuje sa mnogim poznatim bh. zvijezdama.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime