Glavna tema auto-put: Održan sastanak sa predstavnicima entiteta

U organizaciji gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića danas je održan sastanak s predstavnicima relevantnih institucija Republike Srpske i Federacije BiH o dosadašnjim aktivnostima i daljim koracima za izgradnju auto-puta Vukosavlje–Rača s jedne i Orašje–Tuzla s druge strane, a koji će u budućnosti biti dio međunarodnog koridora Beograd–Sarajevo s petljom u Brčkom koja će učiniti Distrikt budućim saobraćajnim čvorištem.

Predstavnici JP „Autoputevi Republike Srpske“ i JP „Autoceste Federacije BiH“ predstavili su na sastanku dosadašnje faze koje su urađene u entitetima kada je riječ o izgradnji pomenutih dionica auto-puta, a koje se ogledaju u pripremnim radnjama u smislu raspisivanja javnog poziva za projektovanje, finansiranje i izgradnju.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić istakao je zainteresovanost Distrikta za ovaj važan kapitalni projekat s obzirom na sve pozitivne aspekte koje će Brčko imati od ove saobraćajnice i dodao da će u narednom periodu aktivnosti koje se tiču Brčko distrikta BiH biti intenzivirane.

„Osim izgradnje mosta preko rijeke Save, izgradnja auto-puta biće jedan od fokusa rada Vlade i nadležnih institucija Distrikta. Sastajaćemo se nedjeljno kako bismo sustigli entitete i ravnopravno se uključili u proces te došli do izgradnje ove važne saobraćajnice“, kazao je Kadrić.

Dogovorena je intenzivnija saradnja s predstavnicima entiteta u smislu razmjene informacija ali i zajedničkog djelovanja u kasnijim fazama izgradnje auto-puteva.

Sastanku su u ime Brčko distrikta BiH prisustvovali gradonačelnik Esed Kadrić, glavni koordinator Vlade Željko Antić, predstavnici Odjeljenja za javne poslove i Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove te JP „Putevi Brčko“ i Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH. U ime Republike Srpske sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske i JP „Autoputevi Republike Srpske“ te u ime Federacije BiH predstavnici JP „Autoceste Federacije BiH“.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime