spot_img
spot_img

Филипу Ђокићу друго мјесто на зимском првенству БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На зимском првенству Босне и Херцеговине за дјечаке и дјевојчице до 12 година које је од 4. до 6. јануара организовао Тениски клуб Слобода из Тузле Филип Ђокић је освојио 2. мјесто.

Бољи од Ђокића у финалу био је такмичар бањалучког Борца Иан Болобан који је славио резултатом 2:1 (по сетовима 2:6; 6:3 и 10:8 у тај бреку).

У првом колу зимског првенства БиХ на коме је учествовало 24 млада тенисера, Филип је био слободан. У другом колу савладао је Пављашевића са 2:0 (6:0; 6:0), а у трећем Бећиревића истим резултатом 2:0 ( 6:1; 6:0).

Полуфинални меч који је млади Ђокић играо против прошлогодишњег побједника овог турнира Амира Шкријеља био је права тениска посластица. Први сет Филип је добио резултатом 6:1, да би у другом сету Шкријељ славио 6:4. Тај-бреjк је био веома драматичан и неизвјестан.

Ђокић, члан ТК Сол из Брчког, успио је да након неколико сјајних поена противника савлада резултатом 14:12 и пласира се у финале првенства.

У конкуренцији дјевојчица прво мјесто припало је Елени Стјепић чланици ТК Слобода. Она је у финалу била боља од Тее Ковачевић из Градишке савладавши је 6:0; 6:2.

Треће мјесто у конкуренцији дјечака освојили су Никша Смиљанић (ТК Добој) и Амир Шкријељ (ТК Гем Сарајево), а код дјевојчица Елмина Тракић (ТК Слобода) и Лана Милетић (ТК Фоча).

 

 

 

(MD/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img