Filip se šampionskom titulom ispisao iz desetogodišnjaka

- Reklama -

Pobjedom u veoma neizvjesnom meču nad Butkovićem iz tuzlanske Slobode, što pokazuje i rezultat finalnog meča 9:8 (7:2 u taj breku), na mastersu Teniskog saveza BiH održanom ovog vikenda u Doboju, Filip Đokić iz teniskog kluba “SOL” Brčko postao je šampion BiH za dječake do 10 godina.

Ovim peharom, mladi i veoma talentovani Đokić je tituli pobjednika Kupa Srbije, u nedelju 29. septembra dodao i šampionski prsten BiH. On se tako na najbolji način “ispisao” iz kategorije tenisera do 10 godina, pošto će se ubuduće boriti za trofeje namjenjene 12-godišnjim tenserima.

- Reklama -

Na turniru koji je organizovao teniski klub Doboj učestvovalo je po osam najbolje plasiranih djevojčica i dječaka iz BiH.

U subotu u prvom meču Đokić je sa 9:2 savladao Adija Đindžovskog, da bi u polufinalnom meču bez osvojenog gema – 9:0, “isprašio” Edija Islamagića, obojicu iz Tuzle.

Nedelja je ostavljena za finale u kojem je najtalentovaniji teniser iz Brčkog u odličnom meču savladao i trećeg Tuzlaka.

Ogroman doprinos uspješnom vikendu mladih brčanskih tenisera u Doboju, dao je i Danilo Grahovac iz TK “PROHEMA” koji je osvojio 3. mjesto.

Pobjednica mastersa za teniserke je Tea Kovačević iz Gradiške, koja je u finalu savaladala Irmu Huremović iz tuzlanske Slobode rezultatom 9:2.

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime