Filip Đokić sa dva turnira donio pobjedničke pehare

Desetogodišnji Filip Đokić, član TK „SOL“ iz Brčkog  na turniru 2. kategorije  „OP  KISELJAK“, koji je za dječake  i djevojčice do 12 godina proteklog vikenda odigran na terenima teniskog kluba „ELUPTIK“ iz tog  grada osvojio je prvo mjesto.

Mlađani Đokić, nakon četiri pobjede osvojio je prvo mjesto u kategoriji dječaka do 12 godina i  na turniru u Kiseljaku ovog vikenda , gdje je u finalu slavio protiv Amira Škrijelja (TK Gem Sarajevo) 7:5 i 6:2.

- Reklama -

Prije finalnog susreta Filip je isprašio Petra Biletića iz Kiseljaka rezultatom 9:2, zatim je kući poslao Andriju Pavlovića iz Banja Luke rezultatom 6:1; 6: 3, da bi u polufinalu sa 2 : 1 ( po setovima 6:1; 2:6 ; 10:6) savladao Halilagića.

Nedelju dana prije na turniru U Bijeljini na terenima TK „AS“ takođe je odigran turnir iz iste kategorije. OPet je Filip Đokić pokazao da je veoma talentovan i veoma kvalitetan mladi teniser.

On je u finalnom susretu turnira koji se nalazi u kalendaru TS BiH sa 2:1 savladao Luku Đorđevića, člana TK „PROHEMA“, iz Brčkog po setovima 7:5, 4:6 i 10:7.

U prvom meču Filip je sa 2:0 (6:1 i 6:2) savladao Sergeja Ždralu, da bi u polufinalnom susretu, takođe sa 2:0 ( 6:2; 6:4) bio bolji  od Uroša Manasijevića iz TK PROHEMA.

Na turniru u Bijeljini Đokić  od ukupno 12 mladih tenisera učestvovalo je čak  pet mladih tenisera iz našeg grada.

Treće mesto u konkurenciji dečaka osvojili su  Mahir Butković (TK Sloboda Tuzla) i Uroš Manasijević (TK Prohema), dok je u kategoriji djevojčica prvo mjesto pripalo  Aloni Brzina (TK Gem Sarajevo.

I u kategoriji djevojčica  treće mjesto pripalo je Milici Trifunović (TK Sol Brčko, te  Elmi Ferhatbegović (TK Sloboda Tuzla).

Direktor turnira je bila Biljana Dobrosavljević, a vrhovni sudija turnira Amra Čaškić.

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime