Filip Đokić je vicešampion Srbije na dvoranskom šampionatu!

Na dvoranskom šampionatu Srbije za dječake do 12 godina, održanom od 27. aprila do 4. marta u Nišu, Filip Đokić, član teniskog kluba “SOL” osvojio je drugo mjesto.

On je u finalnom susretu poražen sa 2:0 (6:2; 6:1) od Mihaila Topića, člana Akademije “Novak” iz Beograda. Topić je pobjedom u finalnom susretu odbranio prošlogodišnju titulu.

U prvom kolu šampionata Srbije na kome je učestvovao 41 mladi teniser, Đokić je sa 2:0 (6:0; 6:0) savladao Đakovića iz Kraljeva. U drugom kolu, Đokić, mlada brčanska teniska nada, sa istim rezultatom 2:0 (6:1; 6:1) slavio je protiv Dosković, takođe iz Kraljeva.

U četvrtfinalu Đokićeva mušterija bio je Igor Perić iz Beograda. I on je ispraćen sa maksimalnim rezultatom 2:0 (6:1; 6:2).

Polufinalni meč donio je okršaj sa favorizovanim Andrejom Markovićem. U prvom setu Filip je poveo 5:1, da bi Marković uspio da izjednači na 5:5, Đokić se nije obeshrabrio, već je poveo sa 6:5 i imao meč loptu koju nije iskoristio.

To je Marković iskoristio i dobio naredna dva gema pa tako i prvi set 7:6 (2).

Takav ishod očito je dodatno motivisao Đokića koji je drugi set dobio sa ubjedljivih 6:2. Slično je bilo i u trećem, odlučujućem setu, koji je Filip dobio još ubjedljivije 6:1, tako da se mladi Đokić pobjedom 2:1 plasirao u finale ovogodišnjeg dvoranskog prvenstva Srbije.

Osim vicešampionskog pehara, Đokić je dobio i skromnu novčanu nagradu, ali i nastup u pionirskoj reprezentaciji Srbije.

Tehnički organizator ovogodišnjeg dvoranskog šampionata Srbije bila je teniska akademija Živković iz Niša

 

 

M.D.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime