Filip Đokić i Dušica Popovski pobjednici 23. Kupa NADA Brčko 2019

Pobjednici 23. međunarodnog trurnira “KUP NADA 2019” za teniserke i tenisere do 10 godina koji se 24. i 25. avgusta igrao na terenima TK PROHEMA i TK SOL su Dušica Popovski iz Srbije i Filip Đokić iz BiH.

Dušica je u finalu bila bolja od Anastasije Čolović, takođe iz Srbije sa ubjedljivih 9:0, dok se Filip morao potruditi da bi pobijedio Pavla Vukosavljevica iz Crne Gore rezultatom 9:4.

Trećeplasirani u konkureniciji dječaka su Uglješa Sofrenović iz Srbije i Vuk Krstajić iz Crne Gore, dok su ista mjesta kod djevojčica zauzele Luna Vujović iz Srbije i Nejla Helać iz BiH.

Do pobjedničkog pehara Dušica je osim u polufinalnom meču koji je igrala sa Lanom Vujović (9:5) sve mečeve dobila bez izgubljenog gema. Ona je u dugoj istoriji ovog turnira jedina teniserka koja je dva puta osvajala ovaj turnir.

Filip je imao nešto teži put do pehara. Do finalnog meča redom je slavio protiv Stefana Benkea (7:1); Fabijana Đitka (7:2); Marka Ercega (7:0) i Uglješe Sofrenovića (9:7).

Ovo je inače najmlađem Đokiću najveći uspjeh u dosadašnjoj vrlo uspješnoj karijeri.

Pobjednicima su pored prelaznog uručeni i pehari u trajno vlasništvo kao vrijedne nagrade koje je obezbjedio organizator ovog turnira TK SOL iz Brčkog, koji je prema mišljenju učesnika odlično organizovao ovu smotru teniske mladosti sa prostora bivše Jugoslavije.

Osvajači ovog renomiranog turnira u prethodne 23 godine bili su Damir Džumhur, Borna Ćorić, Laslo Đere, Miki Janković, Ivana Jorović, Bodin Žarković, Olga Danilović, Mihailo Popović, Ksenija Tmušić, Noa Krznarić, Katarina Jokić, Oliver Sabo Rac, Anđela Lopičić…

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime