spot_img
spot_img

Epilog akcije Štit II: Jednom licu određen pritvor, dva puštena na slobodu

spot_img
spot_img

Osnovni sud Brčko distrikta BiH danas je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH odredio jednomjesečni pritvor licu Z.I. iz Brčkog, jer je ocjenom dokaza utvrdio da u odnosu na ovo lice postoji osnovana sumnja da je izvršilo krivično djelo – Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je za lica M.Z., M.Š. i S.K. odbijen prijedlog za određivanje pritvora.

Licu Z.I. je određen pritvor na osnovu odredbe člana 132. stav (1) tačke b) i c) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

*Preduzimanje radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za izvršenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img