Епилог акције Штит II: Једном лицу одређен притвор, два пуштена на слободу - nula49.com
spot_img
spot_img

Епилог акције Штит II: Једном лицу одређен притвор, два пуштена на слободу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Основни суд Брчко дистрикта БиХ данас је по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ одредио једномјесечни притвор лицу З.И. из Брчког, јер је оцјеном доказа утврдио да у односу на ово лице постоји основана сумња да је извршило кривично дјело – Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, док је за лица М.З., M.Ш. и С.К. одбијен приједлог за одређивање притвора.

Лицу З.И. је одређен притвор на основу одредбе члана 132. став (1) тачке б) и ц) Закона о кривичном поступку Брчко дистрикта БиХ, односно због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени боравком на слободи могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, као и због нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

*Предузимање радњи у кривичном поступку против одређене особе не значи да је та особа заиста и одговорна за извршење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img