Ekskluzivno: Razgovarali smo sa zaraženim iz Brčkog, evo kako se osjećaju

Portal nula49.com donosi vam ekskluzivan razgovor sa jednim od zaraženih virusom korona iz Brčkog.

Otkako je jutros objavljeno da su u Brčkom potvrđena prva dva slučaja virusa korona, na društvenim mrežama pojavile su se brojne glasine o njihovom kretanju, trenutnom stanju, i (ne)poštovanju izolacije.

Zato smo odlučili da informacije dobijemo iz prve ruke, a u telefonskom intervjuu, jedan od zaraženih govorio je o tome kako se osjećaju on i supruga, kako je sve počelo, gdje su sada… Naš sugrađanin rado je pristao da govori o svemu, jer, kako kaže, želi da stane na put glasinama, nagađanjima i lažnim vjestima.

“Supruga i ja smo stigli sa bračnog putovanja 18. marta rano ujutru. Prvenstveno zbog sebe i svojih bližnjih, odmah smo se stavili u samoizolaciju, potpuno smo izolovani u jednoj sobi, i hranu nam ostavljaju u hodniku”, počinje priču naš sugrađanin.

“Testirani smo na sopstveni zahtjev još u četvrtak, a rezultate smo dobli jutros. Tražili smo da budemo testirani jer dolazimo iz rizičnog područja”, dodaje on.

Dodaje da se trenutno nalaze kući, i dalje u izolaciji.

“Osjećamo se dobro, nemamo nikakve simptome. Prvog dana nakon povratka imao sam blago povišenu temperaturu, ali već drugog dana bio sam dobro. Na preporuku ljekara pijemo dosta tečnosti i jedemo voće. To je sve, osjećamo se dobro”, opisuje svoje stanje.

Poručuje i da nisu zabrinuti, ali dodaje i da ovo svakako nije igra, te se nadaju da će i stali građani Distrikta ozbiljno shvatiti upozorenja nadležnih i pridržavati se mjera.

Mi našim sugrađanima želimo brz oporavak i ne sumnjamo da ćemo uskoro izvještavati o prvim oporavcima u Brčkom.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime