Ekskluzivno: Evo kako izgleda promotivni letak koji je dijeljen uz 100 KM

Nula49.com ekskluzivno objavljuje fotografiju promotivnog letka Socijalističke partije Brčko, koji je prethodnih dana dijeljen uz jednokratnu novčanu pomoć za sve nezaposlene osobe.

Podsjetimo, prije dva dana započela je isplata jednokratne novčane pomoći u iznosti od 100 KM za sve nezaposlene osobe koje su se 1. septembra nalazile na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Ubrzo nakon toga, pojavile su se informacije kako se uz ovu pomoć istovremeno dijeli i promotivni materijal jedne političke partije.

Ova informacija danas je potvrđena i iz Zavoda za zapošljavanje.

“Zavod za zapošljavanje je upoznat od strane nezaposlenih lica da se uz jednokratnu naknadu od strane jednog poštanskog operatera istovremeno dijeli i promotivni materijal jedne političke stranke”, navedeno je u saopštenju brčanskog Zavoda za zapošljavanje.

“Podsjećamo da je naknada u iznosu 100 KM isključivo rezultat zajedničke aktivnosti Skupštine, Vlade i Zavoda, te da su to sredstva građana Distrikta. Nezaposlena lica, koja će dobiti ova sredstva su podržana bez bilo kakvog političkog i nacionalnog predznaka. Stoga se Zavod ograđuje od ovakvih postupaka aktera dešavanja”, dodaje se u pisanoj objavi.

Kuferta od glasova

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime