Dvostruka radost Filipa Đokića

Nakon što je furiozno, sa samo četiri izgubljena gema, osvojio pobjednički pehar u Novom Sadu na Prvenstvu Vojvodine za dječake do 10 godina, Filip Đokić, član TK “SOL” iz Brčkog, uspio je da stigne i na tenisku akademiju “Tipsarević” da primi priznanje kao drugi najbolji mladi teniser do 10 godina u 2018. godini, a koje proglašava poznati teniski sajt “Mladi igrači”.

Đokić je u finalu prvenstva Vojvodine sa 2:0 (4:2;4:1) bio bolji od Mihajla Kovljena člana TK SOL 021 iz Šida. U prvom kolu igranom u subotu Đokić je sa 2:0 savladao Đorđevića, a nakon toga istim rezultatom i Mojsejeva.

U polufinalnom meču u nedjelju sa 2:0 (4:0;4:0) sa terena je počistio Borisa Vargu,a nešto kasnije i u finalnom meču bio je bolji od Kovljena.

Zanimljivo da je Filip Đokić na čitavom turniru izgubio svega 4 gema! Ovo je bio kvalifikacioni turnir za Kup Srbije do 10 godine, koji se igra 21.septembra.

Najboljih 8 takmičara i takmičarki iz svakog regiona među kojima je i Filip Đokić učestvovaće na Kupu Srbije.

Nakon završne svečanosti u Novom Sadu mladom Đokiću je na terenima “Teniske Akademije Tipsarević” u Beogradu uručeno priznanje poznatog teniskog sajta “Mladi igrači”.

On je računajući sve rezultate u 2018.godini proglašen za drugog mladog takmičara do 10 godina.

Inače, prvo mjesto pripalo je Aleksi Markoviću, a treće mjesto Dušici Popovski pobjednici nedavno održanog turnira u Brčkom “23. Kup nada Brčko 2019” u konkurenciji djevojčica.

 

 

 

 

(MD/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime