spot_img
spot_img

Два нова кружна тока у Брчком до краја године

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

До краја текуће године, ЈП “Путеви Брчко” планира изградити два нова кружна тока који ће бити смјештени на улазу у Еш насеље, те у близини стадиона ногометног клуба Јединство.

Директор предузећа Владо Јевтић каже како ће њихова изградња омогућити лакши и транспарентнији улаз у град и у насеља Еш и Ивици, те фреквентније и брже одвијање саобраћаја.

Он додаје како тренутно највећи проблем при реализацији ових пројеката представљају имовинско-правни односи, односно питање власништва над објектима који се налазе на подручју гдје је планирана изградња кружних токова но, закључује, за сада све иде према плану.

“Што се тиче самог рушења објекта који се налази на потезу кружног тока који је планиран за изградњу у Еш насељу, за њега је задужено Одјељење за јавне послове и колико смо упознати, тендер је већ расписан и требало би ускоро да се приступи рушењу самог објекта. Ми се надамо да ће у међувремену бити готов и пројекат који ће израдити Завод за изградњу и планирање Брчко дистрикта како бисмо могли приступити даљњој реализацији, избору извођача кроз јавни тендер. Надамо се да, ако све буде у складу с нашим плановима, да ћемо ова два кружна тока, моћи да завршимо до краја ове године”, каже Јевтић.

За пројекте изградње два кружна тока, предвиђен је износ од око 700.000 КМ.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img