Dva nova kružna toka u Brčkom do kraja godine

Do kraja tekuće godine, JP “Putevi Brčko” planira izgraditi dva nova kružna toka koji će biti smješteni na ulazu u Eš naselje, te u blizini stadiona nogometnog kluba Jedinstvo.

Direktor preduzeća Vlado Jevtić kaže kako će njihova izgradnja omogućiti lakši i transparentniji ulaz u grad i u naselja Eš i Ivici, te frekventnije i brže odvijanje saobraćaja.

On dodaje kako trenutno najveći problem pri realizaciji ovih projekata predstavljaju imovinsko-pravni odnosi, odnosno pitanje vlasništva nad objektima koji se nalaze na području gdje je planirana izgradnja kružnih tokova no, zaključuje, za sada sve ide prema planu.

“Što se tiče samog rušenja objekta koji se nalazi na potezu kružnog toka koji je planiran za izgradnju u Eš naselju, za njega je zaduženo Odjeljenje za javne poslove i koliko smo upoznati, tender je već raspisan i trebalo bi uskoro da se pristupi rušenju samog objekta. Mi se nadamo da će u međuvremenu biti gotov i projekat koji će izraditi Zavod za izgradnju i planiranje Brčko distrikta kako bismo mogli pristupiti daljnjoj realizaciji, izboru izvođača kroz javni tender. Nadamo se da, ako sve bude u skladu s našim planovima, da ćemo ova dva kružna toka, moći da završimo do kraja ove godine”, kaže Jevtić.

Za projekte izgradnje dva kružna toka, predviđen je iznos od oko 700.000 KM.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime