Donji Brezik: Uskoro završetak radova na kanalizacionoj mreži

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa šefom Odjeljenja za komunalne poslove Mićom Stevanovićem i šefom Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđanom Blažićem te predstavnicima Mjesne zajednice obišao je radove na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Breziku.

Riječ je o projektu izgradnje glavnog kolektora dužine oko 2,5 kilometra, vrijednom oko 300.000 KM, čime će biti riješen problem kanalisanja otpadnih voda za oko 3.000 stanovnika u naselju Donji Brezik.

- Reklama -

Mićo Stevanović, šef resornog odjeljenja, rekao je da je riječ o kompleksnom projektu s obzirom na to da kanalizaciona mreža, kako je istakao, prolazi kroz naseljeno mjesto.

„Ako radovi budu nastavljeni ovim tempom, očekujemo da projekat bude završen u novembru, a 80 % posla je već okončano“, dodao je Stevanović.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH, istakao je da ovaj projekat suštinski znači obezbjeđivanje osnovnih komunalnih potreba na prostoru jedne od najvećih mjesnih zajednica na prostoru Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik je dodao da su u toku pregovori s Evropskom bankom za obnovu i razvoj o finansiranju projekta rekonstrukcije i izgradnje kanalizacione mreže i izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na prostoru distrikta.

„Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da bude održana i prezentacija tog projekta, koji je vrijedan oko 15,9 miliona evra i tek ćemo njegovim završetkom moći reći da smo sistematski riješili ovaj problem. Radovi koje smo danas obišli pojedinačni su slučajevi kada parcijalno rješavamo neke probleme, ali sistemski ćemo to riješiti kada budemo izgradili postrojenje koje je po prostornoplanskoj dokumentaciji predviđeno blizu rijeke Save“, pojasnio je gradonačelnik Milić.

On je najavio i da je u toku projektovanje rješenja koje će za stanovnike ove mjesne zajednice riješiti problem nedostatka vode na način da će se obezbijediti priključak postojećeg vodotornja u ovom naselju na gradsku mrežu. Milić je dodao da bi to značilo da bi, u slučaju nestanka vode iz autonomnih izvora koji postoje u ovom naselju, voda bila uključena iz gradske mreže te da se za ovaj projekat mora obezbijediti podrška i na političkom nivou.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime