Dodijeljene diplome najboljim učenicima osnovnih škola

U organizaciji Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH danas je u Domu kulture u Brčkom održana deveta završna svečanost dodjele diploma najuspješnijim učenicima i nastavnicima osnovnih škola Brčko distrikta BiH za najbolja postignuća u školskoj 2017/2018. godini.

Priznanja najboljima uručio je šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, koji je čestitao nastavnicima i učenicima, a prisutnima se obratila i šefica Pododjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić.

- Reklama -

Na ovoj manifestaciji šef Odjeljenja dodijelio je 44 diplome za osvojena prva mjesta.

Na takmičenjima je učestvovalo 1.156 učenika osnovnih škola, od toga iz sportskih disciplina 792 učenika, a iz znanja 364 učenika. Učenici su se takmičili iz: maternjih jezika, engleskog jezika, geografije, fizike, biologije, matematike, tehničkog obrazovanja, katoličke, pravoslavne i islamske vjeronauke, saobraćajnog vaspitanja, građanskog obrazovanja, muzičke kulture (horovi) te iz odbojke, fudbala, košarke, rukometa i atletike.

Svečanost su uljepšali učesnici hora Gimnazije Brčko distrikta BiH, Četvrte osnovne škole te učenici Osnovne muzičke škole.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime