Dobrotvorna organizacija ,,Trojeručica“ donirala zaštitne maske Kriznom štabu Brčko

Predstavnik Dobrotvorne organizacije Eparhije zvorničko-tuzlanske „Trojeručica“ Miloš Subotić iz Brčkog danas je uručio 1.100 zaštitnih maski komandantu Kriznog štaba i gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, kako bi one bile podijeljene onima kojima su najpotrebnije u borbi protiv virusa korona.

Gradonačelnik je zahvalio Dobrotvornoj organizaciji „Trojeručica“ na pomoći i obećao da će Krizni štab podijeliti zaštitne maske onima kojima su najpotrebnije u ovim trenucima.

Miloš Subotić, predstavnik Dobrotvorne organizacije „Trojeručica“, kazao je da je na području Eparhije zvorničko-tuzlanske ova organizacija podijelila 6.000 maski i da se nada da će ovih 1.100 maski koje su podijeljene u Brčkom pomoći onim kojim su najviše potrebne u borbi protiv virusa korona.

„Drago nam je da smo dali svoj skromni doprinos u ovoj borbi u kojoj svi učestvujemo zajedno i koju ćemo, siguran sam, zajedno prebroditi“, kazao je Subotić.

Dobrotvorna organizacija Trojeručica je humanitarna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske osnovana blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, a djeluje na području čitave Eparhije.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime