spot_img
spot_img

Divlja deponija, pacovi i žohari u centru Eš naselja

spot_img
spot_img

Našoj redakciji danas su se obratili stanari zgrade u ulici Marina Držića na broju 31 u brčanskom Eš naselju.

“Na našu zgradu se naslanja zgrada nekadašnje kotlovnice u Eš naselju. Kotlovnica, kao i prateći dimnjak, su u vlasništvu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Zgrada kotlovnice je devastirana i postala je divlja deponija, javni toalet i leglo pacova i žohara”, navode stanari.

“Mi, stanari, smo više puta uputili apel Vladi Brčko distrikta BiH da se zgrada kotlovnice očisti i sanira jer je postala sigurnosni i epidemiološki problem za stanare naše i okolnih zgrada. Pored toga, nalazi se u blizini gradske česme koju dnevno posjete stotine građana. Dobili smo odgovor da je procedura za čišćenje pokrenuta, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno”, navode u obraćanju.

“Prošle godine je u našoj zgradi pacov izazvao spoj na električnim instalacijama i prouzrokovao požar u zgradi, koji je na sreću vrlo brzo ugašen zahvaljujući prisebnosti stanara i brzoj intervenciji vatrogasaca. Da li zaista treba da kompletna zgrada izgori, da bi nadležni obratili pažnju na ovaj problem?”, pitaju na kraju svog obraćanja zabrinuti stanari.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img