Дивља депонија, пацови и жохари у центру Еш насеља - nula49.com
spot_img
spot_img

Дивља депонија, пацови и жохари у центру Еш насеља

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нашој редакцији данас су се обратили станари зграде у улици Марина Држића на броју 31 у брчанском Еш насељу.

“На нашу зграду се наслања зграда некадашње котловнице у Еш насељу. Котловница, као и пратећи димњак, су у власништву Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине. Зграда котловнице је девастирана и постала је дивља депонија, јавни тоалет и легло пацова и жохара”, наводе станари.

“Ми, станари, смо више пута упутили апел Влади Брчко дистрикта БиХ да се зграда котловнице очисти и санира јер је постала сигурносни и епидемиолошки проблем за станаре наше и околних зграда. Поред тога, налази се у близини градске чесме коју дневно посјете стотине грађана. Добили смо одговор да је процедура за чишћење покренута, али до данашњег дана ништа није урађено”, наводе у обраћању.

“Прошле године је у нашој згради пацов изазвао спој на електричним инсталацијама и проузроковао пожар у згради, који је на срећу врло брзо угашен захваљујући присебности станара и брзој интервенцији ватрогасаца. Да ли заиста треба да комплетна зграда изгори, да би надлежни обратили пажњу на овај проблем?”, питају на крају свог обраћања забринути станари.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img