Директор „Видовданске трке” уручио градоначелнику сертификат Свјетске атлетске федерације

Директор „Видовданске трке” Боро Ђурђевић данас је у Градској вијећници заједно са стручним тимом разговарао са градоначелником Брчко дистрикта БиХ Синишом Милићем о припремама за овогодишњу „Видовданску трку”, а након тога дао на чување сертификат Свјетске атлетске федерације.

Градоначелник је рекао да му је задовољство што 2019. годину започиње пријемом представника „Видовданске трке” који организују један од најважнијих спортских догађаја на простору дистрикта.

„Град Брчко ће, као и до сада, помагати и ову спортску манифестацију зато што је ријеч о једном од догађаја који је постао бренд Брчко дистрикта БиХ. Драго ми је да сам добио и увјеравање од организатора да намјеравају да се ова трка позиционира на још бољу позицију у смислу добијања сертификата “сребрне трке”. Такође, најављени “Балкан куп” на 10 км, који ће бити одржан ове године у Брчком, биће још једна прилика да се Брчко промовише као град атлетског спорта. По свему судећи то ће уз “Видовданску трку” бити један од највећих спортских догађаја у 2019. години”, казао је Милић.

- Реклама -

Боро Ђурђевић, директор „Видовданске трке”, рекао је да ће овогодишњи „Балкан куп” на 10 км, који ће се одржати у склопу „Видовданске трке”, бити можда најзначајније такмичење које се икада одржало у Брчком.

“Поред елитних такмичара из цијелог свијета, представника 21 балканске државе, представника 21 делегације, уз велики број дипломата и других гостију то ће бити прилика за овај град да покаже да Брчко живи нормалним животом, да је дио нормалног свијета и да је у могућности и стању са својим ресурсима да понуди нешто што је озбиљно. До 22. јуна је на нама да обавимо огромне припреме, а биће ангажовано око 700 лица, волонтера, стручњака из атлетског свијета итд.”, казао је Ђурђевић.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime