Dio konkursa u obrazovanju već okončan

Odjeljenje za Obrazovanje brčanske Vlade već je okončalo dio konkursa za prijem prosvjetnih radnika na 170 upražnjenih mjesta u školama Distrikta. U naredna dva mjeseca, sve pozicije bi trebale biti popunjene.

Već su okončane procedure za prijem vjeroučitelja, kao i za prijem VKV majstora za izvođenje praktične nastave u Tehničkoj školi. Juče su obavljena testiranja i za upražnjene pozicije u razrednoj nastavi gdje nedostaje sedam nastavnika na neodređeno i 19 nastavnika na određeno vrijeme. Kandidati za ove pozicije će za 15 dana imati i usmena testiranja.

- Reklama -

“Tokom narednog mjeseca startovaće i odabir prosvetnih radnika u predmetnoj nastavi, a među 119 pozicija, najviše nedostaje profesora engleskog i njemačkog jezika. Vjerujem da će, najduže u roku od 60 dana, i ove pozicije biti popunjene”, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje u brčanskoj Vladi, Senad Osmanović.

U narednom periodu odjeljenje će redovno, ukoliko treba i svakog mjeseca, raspisivati konkurse za popunu pozicija, kako bi angažovanje po Ugovoru o privremenim i povremenim poslovima sveli na minimum.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime