spot_img

Diler iz Brčkog uhapšen prilikom ulaska u BiH

Published:

Ognjen Đ. (39) uhapšen je proteklog vikenda na graničnom prijelazu Brčko i to prilikom ulaska u BiH, a na osnovu potrage koju je zbog nedozvoljene trgovine narkoticima za njim raspisao Osnovni sud Brčko distrikta BiH.

Ognjen Đ., koji je poznat od ranije po različitim krivičnim djelima, nakon hapšenja je predat službenicima sudske policije na daljnje postupanje.

On se i ranije dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima a zbog ovog krivičnog djela odgovarao je brčanskom sudu nakon što je razotkrivena grupa od deset dilera. Za nedozvoljenu trgovinu drogama su se osim Ognjena Đ. tada teretili i Arman Š. (33), Azur A. (35), Adnan B. (39), Almir L. (34), Alen T. (28), Jasmin B. (30), Redžo N. (38), Safet K. (30) i Irnis Z. (24).

Oni su tokom 2010. godine u Brčkom nabavljali i preprodavali heroin i marihuanu. Drogu su držali u plastičnim pakovanjima različite težine, skrivajući ih u odjevnim predmetima, određenim teško pristupačnim mjestima, te dijelovima tijela.

Ognjen Đ. se dovodio i u vezu sa slučajem poticanja na teško ranjavanje njegovog cimera u ćeliji, dilera Elvira S.. Njega je Darko S. vrbovao da na spavanju izbode Elvira S., a kao nagradu za to mu je nuđeno 30.000 KM.

S obzirom na to da je znao da taj novac nikad ne bi dobio, te da Darko S. pokušava profitirati, Ognjen Đ. je za ponudu rekao Elviru S., koji je prijavio slučaj. Darko S. je zbog poticanja Ognjena Đ. da od Elvira S. “napravi biljku” dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu.

 

 

 

(faktor.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img