spot_img
spot_img

Danas svečana akademija povodom 17 godina od osnivanja Brčko distrikta

spot_img
spot_img

Danas će biti obilježeno sedamnaest godina od osnivanja Brčko distrikta, a svečanostima će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Svečana akademija povodom 17 godina od osnivanja distrikta biće održana u Domu kulture u Brčkom sa početkom u 12.00 časova.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović prisustvovaće na groblju u brčanskom naselju Grbavica parastosu poginulim borcima iz ovog mjesta i polaganju vijenaca na spomen-obilježje.

Parastos će biti služen u 10.00 časova.

Svečanosti u Brčko distriktu prisustvovaće i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji će se i obratiti okupljenima.

Vigemark će sa predstavnicima vlasti razgovarati o važnoj ulozi distrikta u procesu evropskih integracija BiH.

Početak sastanka sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem zakazan je za 9.00 časova.

U 10.00 časova Vigemark će se sastati sa predsjedavajućim Skupštine Brčko distrikta Esadom Kadrićem i potpredsjednikom Skupštine Ivom Filipovićem.

Vigemark će posjetiti zgradu za stanovanje socijalno ugroženih porodica, čiju izgradnju je finansirala EU, a ispred zgrade u 11.00 časova planirane su izjave za medije.

U Brčkom će povodom dana distrikta boraviti i novoimenovani predsjedavajući arbitar Arbitražnog tribunala za Brčko Klint Vilijamson.

Tokom posjete Brčkom predviđeno je da se Vilijamson sastane sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem, predsjedavajućim Skupštine distrikta Esedom Kadrićem, zamjenikom predsjedavajućeg Ivom Filipovićem i sa arbitrom za Brčko kojeg je imenovala Republika Srpska Sinišom Karanom.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img