Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 21. godišnjice Brčko distrikta BiH

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Vrijeme u kojem obilježavamo 21. godišnjicu postojanja Brčko distrikta BiH opterećeno je pandemijom koja nam kvari potpuni slavljenički ugođaj kakav bismo imali da nije te pošasti kojom je zahvaćen cijeli svijet.

Uprkos tome, mi imamo dovoljno razloga za optimizam zbog urađenog u proteklim godinama, ali i onoga što smo planirali da uradimo u tekućoj godini.

U protekloj godini uspješno smo sproveli lokalne izbore, prva smo lokalna samouprava koja je formirala vlast na osnovu rezultata tih izbora i dosta uspješno smo se nosili sa pandemijom zahvaljujući, pored ostalog, našim stanovnicima koji su dostojanstveno poštovali predložene epidemiološke mjere.

Tokom pandemije naše privrednike nismo prepustili stihiji, već smo im pomagali u okviru raspoloživih sredstava kako bi ovo teško vrijeme uspješno prebrodili.

Nastavljen je kontinuitet realizacije infrastrukturnih projekata tako da ćemo upravo jedan takav objekat – radi se o Fontani mladosti – koja će krasiti pješačku zonu, pustiti u funkciju u ovim slavljeničkim danima.

Svjesni smo vremena u kojem živimo i da trenutno stanje u našem društvu po mišljenju građana nije na zavidnom nivou. Zato ćemo kao novoformirana vlast u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bismo nastavili kontinuitet dobrih odluka koje su prethodne vlasti donosile, ali i unaprijedili oblasti koje su neophodne za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Vjerujemo da će pomoć koju u realizaciji svih naših projekata imamo od predstavnika međunarodne zajednice, posebno od supervizora gospodina Majkla Skanlana, biti nastavljena i u narednom periodu.

Nadamo se da ćemo kao i do sada ostati primjer dobrih multietničkih odnosa, tolerancije i suživota, po čemu je naša lokalna zajednica prepoznatljiva.

S nadom da će ova godina i sve sljedeće biti bolje, vedrije i naprednije upućujemo vam iskrene čestitke, a svim damama čestitamo 8. mart – Međunarodni dan žena.

Zamjenik gradonačelnika
Dr Anto Domić

Esed Kadrić
Gradonačelnik

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime