“Čep za hendikep”: Troje djece dobilo pelene za čitavu godinu

U humanitarnoj akciji „Čep za hendikep“ koju su pokrenuli članovi Udruženja žena „Anđeli“ iz Krepšića je, za godinu i po, koliko u stvari i traje akcija, prikupljeno i sortirano tonu i po čepova, te dobijeno oko 1. 500 maraka. 

Ovim novcem su kupljene pelene za troje djece sa posebnim potrebama u količinama dovoljnim za period od jedne godine, a takođe je jedan dio para upotrijebljen za kupovinu ortopedskog pomagala – tricikla za jednu djevojčicu.

- Reklama -

Zorica Pedić, sekretar Udruženja žena “Anđeli” iz Krepšića napominje da kilogram čepova razvrstanih po bojama košta 70 feniga, dok je kilogram nerazvrstanih jeftiniji za 35 centi.

“Mnogo naših sugrađana prikuplja čepove, a skoro sve ustanove i institucije su se odazvale akciji. Kada prikupe čepove, ljudi nas zovu da dođemo po njih. Sve to smjetim u prostorije svoje kuće, zatim okupim svoju i djecu iz sela pa sve te čepove razvrstavamo po bojama kako bismo dobili što više novca. Nakon toga, novcem kupimo pelene djeci sa posebnim potrebama”, rekla je Pedićeva za Radio Brčko.

Ističe da ne uspijevaju dobiti nikakvu evidenciju o djeci sa posebnim potrebama pa je zamolila građane Brčko distrikta da joj jave koja su to djeca kojima se, na ovaj način, može pomoći.

Zahvaljujući se svima koji ulažu napore da sakupe čepove i pomognu onima kojima je pomoć potrebna, Pedićeva ponovo naglašava da je akcija “Čep za hendikep” trajnog karaktera i poziva sve one, koji se još nisu priključili akciji, da to i učine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime