Ćazim Dačaj osuđen na 4 godine zatvora

Danas je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH održano ročište za objavljivanje presude u krivičnom predmetu protiv bivšeg poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH, Ćazima Dačaja, na kojem je sud objavio presudu kojom je optuženog oglasio krivim za krivično djelo „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 377. stav (3) u vezi sa stavom (1) i članom 55. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od 4 godine, u koju mu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru.

Pored kazne zatvora, istom presudom sud je optuženom izrekao i mjeru bezbjednosti zabrane obavljanja dužnosti poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH u trajanju od 5 godina, kao i mjeru oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u iznosu od 131.000,00 KM.

U pitanju je prvostepena nepravosnažna presuda na koju stranke imaju pravo izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

2 komentara

  1. Ćazim je osuđen prije svega što je Albanac, jer nitko ne stoji iza njega!
    Ja ga znam kao dobrog čovjeka, a korupcija je u Brčkom normalna pojava od osnutka distrikta i nitko od glavnih lopova i kriminalaca nikada nije osuđen. Dedeić, Trifković, Đapo, Pajić i dr. koji su upropastili jedan skoro pa savršen politički aranžman, od suda su proglašeni “nevinašcima”, ali njihove sluge u pravosuđu oštre kandže na sirotom Ćazimu!!! 😡😡😡

  2. I samo ovaj sajt da objavi ? Sta je s clanovima SNSDa, SDA, HDZ i sl ?? Taj je covjek mrva na osnovu ostalih !! I vise je hljeba dao ljudima nego svi ovi gore navedeni!! Politicki montirano a sugurno u ime SDA i SNSDa!!

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime