spot_img
spot_img

Буквик као центар саобраћаја: Куда ће проћи ауто-пут Београд-Сарајево?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчко дистрикт би ускоро требао утврдити трасу будућег ауто-пута Београд-Сарајево који у једном свом дијелу пролази кроз Дистрикт.

Задатак да у што краћем времену изврши измјену Просторног плана Брчко дистрикта, која ће између осталог садржати ову трасу, као и трасу будуће брзе цесте Тузла-Брчко-Орашје, дат је Заводу за пројектовање, планирање и развој Брчко дистрикта.

“Приједлог трасе ауто-пута Београд–Сарајево у дијелу који пролази кроз Дистрикт је већ начелно утврђен и ускоро ће бити презентован јавности док је траса брзе цесте Тузла-Орашје измијењена у односу на првобитни приједлог и требала би се кретати изван насељених мјеста, прије свега Исламовца и Горњег Рахића”, каже Исмет Дедеић, директор овог Завода.

Дедеић је истакао да се ради о два велика и веома значајна инстраструктурна пројекта која ће бити реализована у наредном периоду, а која ће омогућити да Брчко буде чвориште друмског саобраћаја јер би се ове двије саобраћајнице по садашњем приједлогу требала укрштати на подручју Буквика.

Након утврђивања коначне локације за нови мост преко ријеке Саве коју требају договорити БиХ и Хрватска, Завод за пројектовање, планирање и развој Брчко дистрикта ће приступити и изради идејног и главног пројекта.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img