spot_img
spot_img

Budućnost biznisa: Vedran Šimunović danas u Brčkom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U srijedu, 29. marta u 12 časova, Vedran Šimunović, izvršni direktor Intera tehnološkog parka u Mostaru, održaće predavanje na temu „Budućnost biznisa“ u prostorijama Ekonomskog fakulteta Brčko.

Zbog potrebe za inovativnim projektima te kvalitetnom obrazovnom radnom snagom na domaćem tržištu, najveći tehnološki park u Bosni i Hercegovini se trudi da unaprijedi poslovnu scenu regiona, pružajući pojedincima adekvatno znanje, vještine i resurse kao što su IT, poslovne i tehničke edukacije, poslovni inkubator, coworking prostor i ostale usluge.

Vedran Šimunović, ekonomista po struci, zajedno sa svojim timom edukuje mlade, nezaposlene ljude, ali i one sa dugogodišnjim poslovnim iskustvom, kako bi prateći svjetske trendove, opstali u savremenom poslovnom svijetu. Pod njegovim rukovodstvom Intera učestvuje u više desetina EU projekata i pokazala se kao pouzdan partner u stvaranju boljeg poslovnog okruženja za građane Bosne i Hercegovine.

Danas svjedočimo velikom premještanju radne snage iz smjera karijernog i sigurnog posla u smjeru preduzetništva. Ekonomija se promijenila, a odluke koje smo donijeli prije nekoliko godina o svojoj karijeri, životnoj lokaciji i načinu rada, bazirane su na svijetu koji više ne postoji.

Predavanje govori o tome kako i gdje se pozicionirati u globalnoj ekonomiji u budućnosti i otvorenog je tipa.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img