spot_img
spot_img

Брутално претучени Мирза Дервишевић: Напад је политички мотивисан

spot_img
spot_img
spot_img

Новинар брчанског портала “Times.ba” Мирза Дервишевић брутално је нападнут у суботу увечер. Док се враћао с породичне забаве с мајком, мушкарац маскиран фантомком му је пришао слеђа у центру Брчког. Ударио га је у предјелу сљепоочнице и аркаде, због чега га је одмах залила крв.

Дервишевић је за „Дневни аваз“ казао да је сигуран да се напад десио због текстова које је писао о бившем градоначелнику Еседу Кадрићу и покушају смјене актуелног Зијада Нишића те да га ово неће поколебати.

Без даха

– Кренуо сам у суботу с мамом кући, а брат нас је чекао испред зграде. Нападач ми је пришао слеђа и ударио ме. Ријеч је о особи високој око 180 центиметара, између 25 и 37 година. Ударце сам добио жељезним боксером. Као да је био изненађен што нисам пао на земљу и имао сам осјећај, према његовом понашању, као да хоће још, да није завршио шта је хтио, али је ваљда то већ предуго потрајало, па је кренуо према возилу које га је чекало – рекао нам је Дервишевић.

Истиче да је кренуо трчати за насилником и да је тада видио и марку аутомобила, па је то касније испричао полицији. Појашњава да га је успио ударити док је ишао према аутомобилу те је насилник пао на земљу, али је онда и Дервишевић остао без даха.

– Крварио сам пуно, око ми се скроз затворило, а ноћ је била, па је он успио устати и кренути према аутомобилу. Након тога сам се оклизнуо и пао на земљу, а у том тренутку је дошао и мој брат који га је покушао спријечити да уђе у аутомобил, али није успио. Потом сам устао и покушао песницом разбити задње стакло како би их полиција лакше идентифицирала, али нисам успио. Након тога су дали пуни гас и отишли – испричао је Дервишевић.

Поручује да за себе не страхује, али да га је страх за породицу, нарочито за двоје малољетне дјеце.

Ремећење схеме

Наводи да из полиције још нису идентифицирали ту особу, али и то да му је чудно што му није понуђена полицијска заштита.

Појашњава да је полицији пријавио налогодавце за које сумња да стоје иза овог напада. Ријеч је о особама које су познате у политичком животу Дистрикта Брчко БиХ.

– Сигурно је да је ово политички мотивирано с циљем да се ја ушуткам, како не бих пореметио њихову схему да преко СДА поставе за начелника човјека који је осуђен као наркодилер. Абдулах Иљазовић је мени писао након једног текста да се нађемо с приједлогом за мене, што сам одбио. Реагирао је на то емотиконом срца и то ми је био знак да се нешто спрема – казао је Дервишевић за „Аваз“.

Ко стоји иза свега

За главне осумњичене нападнути новинар Дервишевић сматра заступнике у Скупштини Дистрикта Брчко БиХ Алију Дењагића и Абдулаха Иљазовића те његовог оца и власника једне компаније Фаиза Иљазовића.

– Ако мисле да ће ме овим уплашити, варају се, морају да ме убију да би ме зауставили. За мене је ово само мотивација – закључио је Дервишевић.

 

 

(avaz.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img