Brčko: Zbog Zavoda za izgradnju prekinut pripremni sastanak Skupštine

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH nisu se danas usaglasili oko dnevnog reda 44. redovne sjednice koja bi trebalo da se održi 28. marta 2019. godine.

Nakon što je prekinuo pripremni sastanak predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je da će učiniti sve da se u skladu s Poslovnikom održi redovna sjednica Skupštine.

– Neslaganja ima zbog redovne sjednice koja treba da prethodi vanrednoj, a ogleda se u tome da li zakon koji predviđa osnivanje Zavoda za izgradnju u amandmanskoj fazi treba da se nađe na narednoj sjednici. Neki predlozi upućuju na to da taj zakon treba uvrstiti u dnevni red nakon usvajanja budžeta i zato se ne možemo usaglasiti oko dnevnog reda redovne sjednice – pojasnio je predsjednik Kadrić. Dodao je da se po Poslovniku o radu Skupštine redovna sjednica mora održati i da neće dopustiti kršenje Poslovnika.

- Reklama -

– Nećemo dopustiti da se krši Poslovnik. Ovo je konsultativni sastanak u funkciji pomoći predsjedniku da se formira dnevni red, a po Poslovniku predsjednik Skupštine ima mandat da sam formira dnevni red – rekao je predsjednik Kadrić, dodajući da će se o dnevnom redu poslanici izjašnjavati na plenarnom zasjedanju. On je za iduću sedmicu najavio vanrednu sjednicu Skupštine.

– Intenzivno se radi na usaglašavanju amandmana na budžet za 2019. godinu. Imamo nekoliko dana roka da sve aktivnosti privedemo kraju. Skupštinska komisija i poslanički klubovi ozbiljno rade i procjenjujem da bi 28. marta trebalo da se krene u proces usvajanja budžeta kako bi do 30. marta, prije isteka zakonskog roka tu aktivnost i okončali – rekao je predsjednik Kadrić.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime