spot_img
spot_img

Brčko: Zbog duga od 9.000 maraka oduzet Golf 2

spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jednog motornog vozila od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tako su dana 14.03.2023. godine tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke “Golf II” kojim je upravljalo lice inicijala R.S. rođen 1991. godine iz Brčkog.

Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice R.S. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 8.929 konvertibilnih maraka, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju i ovom prilikom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img