spot_img
spot_img

Brčko: Zbog duga od 14,5 hiljada KM oduzet Golf II

spot_img
spot_img

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u nastavku aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno oduzeli još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u mjestu Gornji Rahić pokušali zaustaviti vozilo marke “VW Golf 2” kojim je upravljao H.M. rođen 1982. godine iz Brčkog, ali je on to izbjegao i nastavio kretanje vozilom. Nakon potrage navedeno lice i vozilo supronađeni u dvorištu njegove vikendice, gdje je lice nastavilo sa drskim ponašanjem, zbog čega je lišenoslobode. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu oko 14,5 hiljadakonvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Iz navedenog proizlazi da je navedeno lice počinilo prekršaje iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru i iz člana 184. stav (5), a kažnjivo po članu 234 A stav(1) tačke 7 Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih navedenom licu jeprivremeno oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava

Stručni referent za odnose s javnošću portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img