Брчко: Због бруцелозе и кју грознице еутанизирано 97 оваца

- Реклама -

Након што је прошлог мјесеца пажњу јавности у Брчко дистрикту побудио случај појаве бруцелозе и кју грознице у једном великом стаду у насељу Паланка, брчански Инспекторат је предузео све законом предвиђене мјере, али и неопходне анализе како би се овај случај ставио под контролу.

“Наведено стадо је бројало укупно 358 оваца од чега 261 није имала ушну маркицу и нису биле вакцинисане против заразних болести. Инспекција Брчко дистрикта је након извршених додатних анализа и потврђених резултата о обољењу, наложила еутаназију укупно 97 оваца из овог стада”, рекао је за Радио Брчко Миодраг Васић, Главни инспектор брчанског Инспектората.

- Реклама -

“Све неопходне ветеринарско санитарне мјере су проведене још прије мјесец дана како на стаду, тако и на земљишту и пратећим зградама у којима су овце боравиле, те уколико се у наредних мјесец дана не појаве нови случајеви сматраће се да је сузбијено даље ширење ове двије болести”, истакао је Васић.

Случај појаве бруцелозе и кју грознице на стаду у насељу Паланка један је од најобимнијих у Брчко дистрикту у посљедњих десетак година обзиром да је готово стотину животиња морало бити еутанизирано.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime