Brčko: Zastave prekinule rad Vlade

„Nažalost mi smo danas odložili redovnu sjednicu Vlade jer nisu postojali uslovi da se redovan rad nastavi iz razloga što smo tražili informacije u vezi sa kršenjem Zakona o komunalnim djelatnostima i Zakona o praznicima Brčko distrikta BiH, budući da je neovlašćeno izvršeno ukrašavanje dijela grada mimo pomenutih zakona”, rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

On je dodao, u vezi sa ukrašavanjem na gradskom trgu, da smatra da tu ima i elemenata krivične odgovornosti budući da zakon jasno propisuje u kojim situacijama i na koji period se vrši ukrašavanje grada.

„Za ove aktivnosti su angažovana materijalna sredstva i ljudski resursi i neko mora da snosi odgovornost za taj čin. Mi smo u takvim okolnostima tražili i od Inspektorata da izvrši svoj dio posla, a o svemu je informisan i predstavnik Policije Brčko distrikta BiH. Postoji i potreba za utvrđivanjem disciplinske odgovornosti onih koji su prekršili zakon”, dodao je gradonačelnik Milić.

On je naveo da ukoliko se ne bude poštovao zakon u ovom slučaju, sutra niko ne može postaviti pitanje zašto će na istom mjestu osvanuti neke druge zastave.

„Mi moramo da štitimo i Zakon o komunalnim djelatnostima i Zakon o praznicima Brčko distrikta BiH”, zaključio je Milić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime