Брчко: Заставе прекинуле рад Владе

„Нажалост ми смо данас одложили редовну сједницу Владе јер нису постојали услови да се редован рад настави из разлога што смо тражили информације у вези са кршењем Закона о комуналним дјелатностима и Закона о празницима Брчко дистрикта БиХ, будући да је неовлашћено извршено украшавање дијела града мимо поменутих закона”, рекао је на конференцији за медије градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић.

Он је додао, у вези са украшавањем на градском тргу, да сматра да ту има и елемената кривичне одговорности будући да закон јасно прописује у којим ситуацијама и на који период се врши украшавање града.

„За ове активности су ангажована материјална средства и људски ресурси и неко мора да сноси одговорност за тај чин. Ми смо у таквим околностима тражили и од Инспектората да изврши свој дио посла, а о свему је информисан и представник Полиције Брчко дистрикта БиХ. Постоји и потреба за утврђивањем дисциплинске одговорности оних који су прекршили закон”, додао је градоначелник Милић.

Он је навео да уколико се не буде поштовао закон у овом случају, сутра нико не може поставити питање зашто ће на истом мјесту осванути неке друге заставе.

„Ми морамо да штитимо и Закон о комуналним дјелатностима и Закон о празницима Брчко дистрикта БиХ”, закључио је Милић.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime