Брчко: Закон о играма на срећу сутра на коначном усвајању у Парламенту - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Закон о играма на срећу сутра на коначном усвајању у Парламенту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Закон о играма на срећу требао би бити усвојен на сутрашњем засједању Скупштине Дистрикта уколико писмена изјашњења Дирекције за финасије прихвате заступници, те их уврсте у коначну законску верзију.

„На основу приједлога закона, који је прошао прво читање те онога што се чуло на јавно-стручној расправи, Дирекција за финасије је сачинила 53 изјашњења у вези са Законом о играма на срећу који, уколико их заступници прихвате, постају практично амандмани и треба их уградити у коначну верзију закона“, истакао је предсједник Законодавне комисије брчанске Скупштине, Љубиша Лукић.

У овом контексту, Дирекција за финансије је већ информисала представнике извршне и законодавне власти у Дистрикту да у овом тренутку нису технички у могућности пратити одвијање игара на срећу посредством интернета јер не посједују адекватан софтвер.

„Новац за набавку софтвера предвиђен је у буџету за наредну годину, а како је ријеч о веома важном закону, којим треба да се увећају приходи Дистрикта, до набавке софтвера и овај сегмент могуће је пратити појачаним инспекцијским надзором“, акцентира Лукић.

У сваком случају, Закон о играма на срећу Дистрикта, ако не на сутрашњој, биће усвојен, сигуран је Љубиша Лукић, на једној од наредних сједница, односно најкасније до краја идућег мјесеца.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img