spot_img
spot_img

Брчко: Влада о електричним тротинетима, донацијама и лову

spot_img
spot_img

На данашњој редовној 77. сједници Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине усвојена је Одлука о додјели средстава донација за 2022. годину на приједлог Одјељења за привредни развој, спорт и културу.

Овом одлуком одобрена су новчана средства у укупном износу од 10.000,00 КМ у корист Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ за реализацију пројекта „Подршка пословним предузећима Брчко дистрикта БиХ у опоравку од посљедица пандемијске кризе“.

На приједлог Полиције Брчко дистрикта БиХ одобрене су Смјернице за израду нацрта одлуке о начину употребе лаког личног електричног возила на подручју Брчко дистрикта БиХ.

С обзиром да се у посљедњем временском периоду појавио већи број власника или корисника лаког личног електричног возила који управљају пјешачким зонама, тротоаром и коловозом, указала се потреба за доношењем поменутог прописа, како би се кретање и прекршаји истих правно уредили. Смјернице се, између осталог, односе на разврставање лаких возила, прописивање обавезне опреме као и утврђивање обавеза лица која управљају лаким возилом.

Уједно, Влада је размотрила информацију Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, а која се тиче поступања по Одлуци о организованом и контролисаном одстрјелу дивљачи на подручју Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img