Brčko večeras odaje poštu dr Miodragu Laziću

Nakon što smo ranije danas objavili da se građani Ilićke planiraju oprostiti od svog doktora Laze, javili su nam se brojni građani Brčkog, uz želju da se ovaj simboličan gest proširi na čitav grad.

Zato, prenosimo njihov apel, te pozivamo sve koje je vijest o smrti dr Miodraga Lazića pogodila, sve one koji poštuju njegovo naslijeđe i cijene sve što je uradio, da večeras u 21 čas izađu na svoje prozore, balkone i terase i puste „Marš na Drinu“.

Da i Brčko bude jedan u nizu gradova koji će ispuniti posljednju želju velikog čovjeka.

Čuveni srpski hirurg je u posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen pjesmom “Marš na Drinu”.

I na trgovima opština i gradova u Republici Srpskoj večeras će odjekivati pjesma “Marš na Drinu” u čast čuvenom srpskom hirurgu Miodragu Laziću, koji je u Nišu preminuo od posljedica korona virusa.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović potvrdio je za Srpskainfo da su upravo oni inicirali ovaj događaj kako bi ispunili želju doktoru Laziću, koji je u svojoj posljednjoj poruci javnosti potpisanoj sa “Doktor Laza – hirurg napaćenog srpskog naroda” naveo da mu je posljednja želja da bude ispraćen pjesmom “Marš na Drinu”.

– Doktor Lazić nas je sve zadužio i najmanje što možemo da učinimo jeste da ispunimo njegovu posljednju želju. Mi smo jutros uputili inicijativu prema gradovima i opštinama u Srpskoj da se večeras u 20 časova na trgovima sa razglasa pusti „Marš na Drinu“, što je većina lokalnih zajednica odmah prihvatila. Do sada nam je pet od ukupno šest gradova u Srpskoj, uključujući Banjaluku, potvrdilo da prihvataju našu inicijativu, a istu potvrdu smo dobili i od preko 15 opština. Vjerujem da će do kraja dana taj broj biti još veći – istakao je Radanović.

 

 

 

(srpskainfo.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime