spot_img
spot_img

Брчко: Вечерас изложба “Мир са женским лицем”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Галеријском салону Градске вијећнице у Брчком у петак, 21. октобра са почетком у 18 сати Фондација “Лара” у сарадњи са Владом Брчко дистрикта уприличиће отварање изложбе “Мир са женским лицем”.

Изложба представља резултат сарадње Иницијативе “Мир са женским лицем”, Форума Цивилне мировне службе – Форум ЗФД и Историјског музеја БиХ, те је посвећена свим женама БиХ које свакодневно улажу свој труд и рад за изградњу мира и бољег друштвау БиХ и као таква може бити инспирација свим младим женама у БиХ.

Чланице Иницијативе кандидовале су жене из своје локалне заједнице чије приче могу бити инспирација женама за њихово дјеловање у садашњости и будућности и/или чине парадигме животних судбина жена у ратној и послијератној БиХ.

На овај начин обезбијеђене су 34 приче за изложбу, од којих је свака била потресна, садржајна, кредибилна и важна за публиковање. Утолико више је селекција представљала најтежи посао.

Свјесна чињенице да није у могућности приказати све примјере храбрих жена у БиХ, комисија је на основу унапријед успостављених критеријума изабрала 20 прича жена из цијеле Босне и Херцеговине. Остале су смјештене у архиву за будућа истраживања. Водило се рачуна да актерке буду из различитих дијелова земље и да се документују различита животна искуства.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img