spot_img
spot_img

Брчко: Већ данима се у ковид амбулантама смањује број пацијената са симптомима коронавируса

spot_img
spot_img

Ситуација са бројем позитивних лица на коронавирус у Брчко дистрикту се посљедњих неколико дана значајно побољшала те се у тријажне и ковид амбуланте Здравственог центра дневно јавља значајно мањи број пацијената него раније.

“У тријажну амбуланту се дневно јави до 25 пацијената који имају симптоме могућег ковида, а то су повишена температура, болови у мишићима, зглобовима и отежано дисање, што се често мијеша са сезонским вирозама и грипом тако да на дневном нивоу имамо углавном једног до три пацијената позитивна на ковид“, казала је прим. др Максида Јашаревић, координатор тријажне и ковид амбуланте.

Због значајног смањења броја позитивних на корона вирус тренутно је у ковид амбулати Здравственог центра у Брчком ангажован само један медицински тим који ради са овим пацијентима.

Др Јашаревић је истакла да још увијек званично није проглашен крај пандемије те да грађани и даље требају бити опрезни и поштовати оне смијернице и наредбе које су још увијек на снази, а које се односе на обавезно кориштење маски у здравственим установама и старачким домовима.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img